Geleceğin en popüler meslekleri bloğumuzun ikinci serisinde yine geleceğin dünyasının ihtiyaç ve taleplerinden feyz alarak popülerliğini arttıracak ve ortaya çıkacak birbirinden farklı meslekleri tanıyacağız.
Epidemiyolog Bu mesleği icra edenler, toplumlarda oluşabilecek hastalıkların ve bu hastalıklara bağlı olarak oluşacak sağlık koşullarını başından sonuna dek araştıran araştırmacılar olacaklar. Hastalığın sıklığı, yeri, zamanı, semptomları üzerinde analizler yaparak önlenmesi ve yeni yolların keşfinde görev alacaklar.
Akıllı Şehir Uzmanı Bu kavramı ilk okuduğunuzda aklınıza akıllı ev sistemleri gelmiş olabilir. İşte o akıllı ev sistemlerinin tüm bir şehri kapsayacak ve şehrin yapısını da akıllı hale getirecek uzmanlara ihtiyaç duyulacak. Şehirlerin neredeyse her metre karesine sensörler yerleştirilecek ve bu sensörler elektrik, su, doğalgaz, atık maddeler gibi pek çok iş için kullanılacak.
Mekatronik Mühendisi Disiplinler arası bir noktada olan mekatronik mühendisliği günümüzde olduğu kadar gelecekte de aranılan bir meslek olmayı sürdürecek. Otomotivden beyaz eşyaya, robotik üretimden havacılığa pek çok farklı sektörde geniş bir iş bulma kapasitesine sahip olacak.
Drone Pilotluğu Günümüzde de dronları pek çok alanda görebiliyoruz, kişisel eğlenceden fotoğrafçılığa birçok farklı alanda karşımıza çıkıyor. İnsansız hava araçlarının üretimi ve kullanımı her geçen gün artmakta. Bu cihazların kullanımı gelecekte birbirinden farklı sektörde artış göstereceğe benziyor. Bu teknolojiye hâkim olan uzmanlara ihtiyacın artacağı da ön görülebilir bir gerçek.
3D Üretim Mühendisi 3D üretim, küçük büyük tüm endüstri üreticilerinin ürünleri tasarlama ve oluşturma şekillerinde değişikliğe gitmelerini tetikliyor. Bu teknoloji günümüzden geleceğe mühendislik derecelerinde oldukça etkili rol oynayacak. Özellikle imalat, tekstil ve sağlık teknolojilerinde 3D üretim mühendislerine talep oldukça fazla olacak.
Biyometrik Yüz Okuma Uzmanı Diğer bir adı “Antroface” olan biyometrik yüz okuma ve profilleri tanıma psikologlar, güvenlik güçleri, işe alım uzmanları gibi meslek gruplarında kullanılmaktadır. Yakın gelecekte yüz okuma ve tanıma becerisine sahip olan uzmanlara ihtiyaç ve talep artacak.
Blockchain Uzmanı - Geliştiricisi Kripto paralar geleceğin para birimini oluşturacak. Günümüzde yeni yeni popülerlik kazanmaya başlayan bu sanal para birimini gelecekte günlük hayatımızda, alışverişlerimizde de kullanmaya başlayacağız. Kripto paraların altyapısını, geleceğini ve teknolojini kavrayıp bu konuya hâkim olacak uzmanlara çok iş düşecek. Kripto paraların alt yapısını oluşturan blockchain teknolojisinde uzman kişilere olan ihtiyaç ve talep de her geçen gün artacak.
Robot Koordinasyon Uzmanı Robotlar sahiden de dünyayı ele geçirecek mi? İşin ironisi bir tarafa günümüzde robotlar artık hayatımızın içerisine dahil olmaya başladı. Bu akıllı ürünleri yaşamımızın dört bir yanında görmeye başladık ve gelecekte çok daha fazla alanda ve sık görmeye de devam edeceğiz. Dolayısıyla robotlar bazı meslekleri piyasadan sildiği gibi yeni meslekleri de yanında getirecek. Geleceğin en popüler meslekleri arasında robot koordinasyon uzmanları da yerini alacak. Bu meslek robotların onarım ve bakımının yanı sıra etkili çalışma prensipleri üzerinde de çalışmalar yapacak.
Endüstriyel Veri Bilimci Endüstriyel alanda verilerin toparlanması ve bu verilerin analizlerinin yapılmasıyla, üretim süreçlerinin daha doğru ve nitelikli yönetilmesini olanaklı hale getiren endüstriyel veri bilimciler; özellikle online alışverişin yükselmesi sebebiyle geleceğin popüler meslekleri içinde yer alacaklar.
Finansal Yönetici Finans yöneticileri; finansal işlemlerin hazırlanması ve yönetilmesi süreçlerinde uzmanlaşmış kişilerdir. Bir şirket ya da kurumun finansal süreçlerini yöneten çalışanın, şirket açısından değeri yüksektir. Finans sektörünün gelecekte çok daha büyük bir hale geleceğini ön görmek zor değildir. Bu bağlamda finansal yöneticilerin de aranan insanlar olacağını söyleyebiliriz.
Paylaş
0 Yorum
Geleceğin En Popüler Meslekleri - Seri 2 başlıklı blog için yorum bulunamadı. İlk yorumu siz yapın.
0 Yorum